måndag 27 april 2009

Upplagt för klassisk El Classico

Sevilla kunde inte hjälpa Barcelona igår. Trots ledning med 1-0 förlorade de mot Real Madrid och Raul fick göra ett hattrick. Sevilla spelar en härlig fotboll, de rullar boll med ett tillslag på bollen och har högt bolltempo. Jag tror inte att det som sviker Sevilla är teknik, styrka eller kondition utan snarare det mentala. De släppte alldeles in Real i matchen igår alldeles för lätt och Madrid ska vara glada att Raul kliver fram när Higuain är en sådan målsumpare som han var igår.

För Raul visar än en gång vilken strålande anfallare han är. Han ges inte många chanser mot Sevilla men de han får de förvaltar han dem. Tillsammans med Casilla vann han matchen igår mot Sevilla och nu blir avslutningen stenhård. Kanske inte jämförbar med dramatiken i franska Ligue 1 eller tyska Bundesliga men Reals chanser att utmana Barcelona är större än Liverpools att kunna sno United på titeln i England.

På papperet borde Barcelona vinna enkelt mot Real Madrid på söndag. Real saknar Pepe efter dennes totala tokspel mot Getafe och Robben och Sneijder, två av Reals bästa spelare den här säsongen, är skadade. Barcelona å andra sidan har en första elva som spelar fotboll så att det bara ryker om dem. Messi är troligen bäst i världen just nu, Iniesta inte långt efter, Henry återuppväckt, Etóo en av de vassaste i världen och Xavi dominanten på mittfältet som skulle peta i stort sett vem som helst . Och när Abidal kom tillbaka saknar de väl egentligen bara långtidsskadade Gabi Milito.

Det enda logiska vore att Barcelona vinna El Classico och avgör spanska ligan. Men fotbollen är väldigt sällan logisk. Och med Raul i målform, Gago som krigar på mittfältet och Metzelder som briljant ersätter Pepe kan allt hända. Någon som kommer att titta på spansk fotboll på söndag klockan åtta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar