lördag 25 april 2009

2-2 på Mestalla, härligt!

Har precis sett Valencia mot Barcelona på Mestalla. En fantastisk fotbollsmatch vars resultat glädjer Real Madrid och vars matchbild glädjer Chelsea. Den eviga vinstmaskinen Barcelona vann inte ikväll och Valencia visade hur man ska göra för att ta poäng på dem. För Chelsea och Real Madrid räcker ju dock inte det, de måste vinna.

Barcelonas höga press gör att de blir starka offensivt men svaga defensivt. Valencia utnyttjade den svagheten på bästa sätt och kunde stundtals, särskilt i första halvlek, utsätta Barcelonas backlinje för ett svårt tryck. Men i andra halvlek blir matchen en handbollsparodi när Barcelona trycker på. Det markerar hur bra de är också, på bortaplan mot ligatrean när Barcelona jagar sin trepoängare får de Valencia att sjunka djupt ned i eget straffområde. Världens kanske bäste spelare, Lionel Messi, är helt anonym i matchen och istället är det Andres Iniesta (värlens näst bäste?) som sköter Barcas offensiv. 2-2 var bra för Real men mitt tips är att Barcelona avgör det här på Santiago Bernabeu.

Vad gäller Premier League funderar jag på att bojkotta avslutningen. Mitt svaga hjärta klarar inte alla vändningar. Det började ju spira lite hopp när Tottenham hade 2-0 men Rooney i toppform avslutar alla hopp om att Liverpool skulle få lite hjälp från London. Strax innan matchen läckte rykten ut om att Kaka kan vara på väg till United och C. Ronaldo mot Real Madrid. Det vore ett mycket bra byte för United, en Kaka är den typ av spelare som United saknar.

Sen lider jag lite med Roma som föll tungt mot violerna. Det här skulle ju bli Romas säsong. Vad gick fel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar